PUTNIK, putni nalog - putni nalozi i lokovožnja, proizvođač: Inter-biz, Usluge u informatici, Varaždin
Inter-biz, Usluge u informatici,Lošinjska 14,HR-42000 Varaždin,CROATIA
e-mail: info@inter-biz.hr, mob: +385 (0) 98 680 847, fax: +385 (0) 42 203 596

Izrada novog putnog naloga prema postojećem

UPUTE

Veliki broj tvrtki posluje tako da se vrlo često ponavljaju poslovna putovanja na iste lokacije, istim dionicama itd. Isto tako često, gotovo u pravilu, na isto putovanje odlazi više djelatnika te su putni nalozi za njih gotovo identični! Program PUTNIK omogućava brzu i jednostavnu izradu novih naloga prema postojećim. Na primjer, ukoliko je djelatnik Marko Marković upućen iz sjedišta tvrtke na neko odredište 10.1.2008, a na isto putovanje odlazi i Ivan Ivić 20.1.2008, novi nalog je najbrže izraditi na temelju postojećeg naloga (napravi se nalog za Marka Markovića, da bi se kad to bude potrebno nalog za Ivana Ivića brzo kreirao iz već napravljenog naloga!). Slični postupak se može primijeniti za slučaj kad npr. 5 djelatnika odlazi na isto putovanje - dovoljno je "potruditi" se oko naloga za prvog djelatnika, a za ostale djelatnike se nalozi naprave prema nalogu prvog djelatnik.

Postupak izrade novog naloga prema postojećem putnom nalogu

U osnovnom prozoru je dovoljno odabrati naloga na temelju kojeg se želi izraditi novi (primjeri na slikama prikazuju dvije varijante - direktni odabir naloga ili pretraživanje naloga prema ključnim riječima).


Direktni dohvat naloga


Pretraživanje putnih naloga prema ključnoj riječi

U središnjem dijelu prozora su dostupni osnovni podaci o nalogu, te se gumbom Novi prema ovom pokreće čarobnjak za izradu novog naloga prema označenom.

Sučelje je slično prozoru čarobnjaka za izradu novog naloga. Omogućena je promjena svih podataka osim odredišta i dionica puta - dakle, moguće je mijenjati datume, djelatnike, vozila, opis putovanja i ostale parametre. Naravno, ukoliko je to definirano u postavkama, novom putnom nalogu se automatski dodijeli nova oznaka, a početno i završno stanje kilometara se određuje prema aktualnom stanju brojača za odabrano vozilo.

.

0 Priprema programa za rad - vozila, djelatnici, udaljenosti
1 Izrada novog putnog naloga
2 Izrada novog putnog naloga prema postojećem
3 Ispis putnih naloga Mogućnosti ispisa putnih naloga, obrazac putnog naloga, djelomični ispis
4 Evidencija putnih naloga
5 Analiza troškova putovanja - dnevnice, ostali troškovi...
6 Pretraživanje evidencije naloga i lokovožnje Mogućnost brzog pretraživanja naloga prema ključnim riječima

 

Naslovnica

Sučelje

Često postavljana pitanja

 

Primjeri ispisa putnih naloga