PUTNIK, putni nalog - putni nalozi i lokovožnja, proizvođač: Inter-biz, Usluge u informatici, Varaždin
Inter-biz, Usluge u informatici,Lošinjska 14,HR-42000 Varaždin,CROATIA
e-mail: info@inter-biz.hr, mob: +385 (0) 98 680 847, fax: +385 (0) 42 203 596

Kako se putni nalozi pretražuju prema ključni riječima?

UPUTE

U glavnom prozoru programa PUTNIK uneseni podaci su podijeljeni na putne naloge (evidencija putnih naloga) i lokalnu vožnju (evidencija stavki loko-vožnje). Svaka od evidencija je prikazana strukturom stabla (tree) tako da su grupirani putni nalozi i stavke lokovožnje po djelatnicima i datumima. Obje evidencije su lako pretražive prema ključnim riječima - dovoljno je unijeti traženu riječ - npr. BiH i program će u evidencijama pronaći sve naloge i stavke lokovožnje u kojima se ta riječ pojavljuju (to recimo mogu biti nalozi za putovanja u Bosnu i Hercegovina ili slično).

Osim pojedinačnog pretraživanja svake evidencije, program omogućava i zajedničko pretraživanje, odnosno univerzalnu pretragu po svim evidentiranim podacima. U tom slučaju sve pronađene stavke se nude kao rezultati, s tim da je jasno naznačeno radi li se o putnom nalogu ili stavki lokovožnje. Klikom na ponuđeni rezultat dobije se detaljni prikaz u središnjem dijelu prozora, te je lako moguća daljnja obrada.

Pretraživanje putnih naloga

Pretraživanje putnih naloga se obavlja u grupi Traži u evidenciji putnih naloga. Rezultate je moguće pregledavati na uobičajeni način - središnji dio prozora se popuni osnovnim podacima o pronađenom nalogu.

Pretraživanje stavki lokovožnje

Pretraživanje stavki lokovožnje se obavlja u grupi Traži u sklopu evidencije stavki lokovožnje. Popis nakon pretraživanja sadrži stavke lokalne vožnje u kojima se pojavljuje tražena ključna riječ.

U središnjem dijelu prozora se prikazuju podaci o pronađenoj stavki lokovožnje, te je moguća laka i brza manipulacija (skokovi na sve vezane evidencije itd.).

 

Univerzalno pretraživanje

Ponekad je potrebno pretražiti i evidenciju putnih naloga i evidenciju stavki lokovožnje, ne bi li se našlo traženu informaciju. Program PUTNIK omogućava i takvo, "univerzalno" pretraživanje izborom glavne grupe Pretraživanje u lijevom dijelu prozora koji sadrži pregled evidencije naloga i lokovožnje.

Nakon pretraživanja, popis sadrži sve vrste zapisa u kojima je pronađena ključna riječ, s tim da su rezultati sortirani prema datumu. Označavanjem određene stavke u popisu rezultata, središnji dio prozora prikazuje detalje - prilagođava se sučelje ovisno o tipu stavke.

 

0 Priprema programa za rad - vozila, djelatnici, udaljenosti Definiranje vozila, djelatnika, valuta, dionica i udaljenosti među gradovima
1 Izrada novog putnog naloga Prikaz postupka izrade novog putnog naloga - putni nalozi se poluautomatski popunjavaju predefiniranim podacima
2 Izrada novog putnog naloga prema postojećem Kratki prikaz postupka izrade sličnih naloga - novi putni naloga prema postojećem nalogu
3 Ispis putnih naloga Mogućnosti ispisa putnih naloga, obrazac putnog naloga, djelomični ispis
4 Evidencija putnih naloga Evidencija putnih naloga i knjiga putnih naloga
5 Analiza troškova putovanja - dnevnice, ostali troškovi... Mogućnosti analize troškova putnih naloga
6 Pretraživanje evidencije naloga i lokovožnje Mogućnost brzog pretraživanja naloga prema ključnim riječima

 

Naslovnica

Sučelje

Često postavljana pitanja

 

Primjeri ispisa putnih naloga